Tuesday, September 14, 2004

MARAH

Assalamualaikum...rasenya dekat seminggu aku tak mencoretkan apa2...kemalasan kembali menganggu benak fikiran ku...hmm,walaubagaimanapun aku tetap ikuti perkembangan jurnal2 rakan2 aku yang lain...epol, saiful azrul, firdaus.net,ukhwah.com ,izzud dan ramai lagi..bagi aku semuanya hebat2 belaka..setiap perjalanan hidup seseorang memang berbeza antara seorang dengan yang lain..mana yang positif aku jadikan pedorong dan yang negatif aku jadikan pendoman..
Minggu lepas sehingga lah minggu depan,aku tak boring duk umah sebab MAK aku ada kat umah..bestnya mak ada kat umah...pelik ek? MAK aku la ni duk Bkt Beruang Melaka dengan akak aku yang keje kat Hospital Melaka tu..sebabnya akak aku baru je ada baby yang masuk 7 bulan..so mak aku jaga baby tu masa akak aku gi keje..Abg Ipar aku? oo..dia kat ENGLAND sambung PHD..nama anak sedara aku yang pertama ni NURUL AIMAN INSYIRA..comel dan cutenya..tiap2 hari aku main & dukung dia..rasa semua bebanan keje hilang bila menatap wajah dia..Ajaibkan..itulah kebesaran ALLAH menjadikan baby itu macam2 keistimewaan..semoga bila besar dia jadi anak yang solehah..INSYA ALLAH...
Aku rasa bertuah dalam dunia ni dikurniakan keluarga yang bahagia..cukup serba serbi walaupun ada orang yang cuba merosakkan keutuhan dan kebahagiaan keluarga aku..bukan orang lain..adik mak aku jugak...aku malas nak cerita skrang...ada mood aku akan ceritakan..berbanding dengan keluarga pelajar2 aku yang aku ajar skrg banyak bezanya..aku akui perkembangan pembelajaran aku dari kecil sehinggalah dewasa cukup sempurna tanpa ada cacat celanya..cuma kadang2 aku yang malas...mak dan ayah aku begitu peka kepada pelajaran dan tahap pencapaian kami 3 beradik..Alhamdulillah tidak sia2 pergorbanan dan perancangan ayah dan mak dalam membentuk kami dalam erti kata sebenar menjadi manusia yang berguna kepada agama,bangsa dan negara...Alhamdulillah syukur...
Berbalik kepada sekolah...jurnal aku memang tak lari dari sekolah dan para pelajar...hari ni aku hilang sabar sungguh...tahap kesabaran aku tercabar ...masa aku mengajar ada sorang murid duk belakang sekali...bising aku..masa akhir lak tu..dah la aku ni penat..namun sabar aku mmg dah hilang sama sekali..apa lagi marker pen yang baru aku refill tu melayang tepat ke arah belakang...TUMM...saje aku baling tak kena kat dia..nanti kena menjawab lak kat PENYELIA PETANG..dengan suara aku yang boleh dengar satu blok aku marah pelajar tu..aku api2 kan dia..marah aku berisi..aku api2 kan dia supaya apa yang aku katakan tu salah..cabaran buat dia..satu kelas diam termasuklah kelas sebelah yang tadinya memekak yang menyesakkan lagi sabarku...Aku tendang kerusi ...walaupun macam tak bermoral kan...tapi daripada aku tendang dia baik aku hilangkan marah aku pada kerusi..Berdentum dinding besi belakang tu lagi..aku bukan nak takutkan diorang dengan perangai aku yang baran ni..tapi hati kecil aku kesal ngan perbuatan mereka yang seolah2 mencabar aku...tapi takpe macam biasa lepas marah2 aku tarik balik pelan2...kasik semua hepi semula termasuklah budak tu...kalau budak melayu aku memang pandang serius...aku tak mau makin ramai bangsa seagama aku yang hisap rokok, yang bertindik di hidung, pusat, yang menagih, yang masuk kelab2 malam, yang jadi GRO cukup..cukup setakat itu..jangan ramaikan lagi ISLAM ke arah tu...
Panjang lak entry kali ni...hmm,malam ni champion league bermula...aku seperti biasa akan sokong LIVERPOOL tp main esok..REAL MADRID pun aku minat..MU aku tak minat..dari dulu aku tak MINAT MUTD...apa yang best ntah!!okler..berhenti sini dulu...WASSALAM

4 comments:

sakuraku said...

wo wooooo
weh... huiyooo..takut siut bila arip jaka marah..
ooo..blog epol ko masuk blog aku ko tak masuk...
masuk blog aku meh.... pah pah tu ko kena isik gesbuk..

ukes..keep up the good work
sayoonara

zzd.ben said...

akum..
wuih... garangnyer cikgu... hehe..
layout baru arr skrg...

Ps: eh.. name orang ada skalik? huhu
=)
izzud

Anonymous said...

Hehehe...

Jangan garang sangat...

Jangan marah-marah...
Nanti lekas tua!
Hehehe...

Saiful

Anonymous said...

A'KUM SERONOKNYA DAPAT JADI CIKGU W/PUN SEMENTARA....
SAYA PUN DULU ADA JADI GSTT TP KEJAB AJE.
DULU SAYA STUDENT UUM GAK HABIS BLJR THN 2002 KIRA GRADUATE THN 2003. KOLEJ MAS GAK.SAYA NI SUKA TRAVEL. KERJA SEKARANG PUN DGN SYRKT TRAVEL.DARI UTARA HINGGA SELATAN SAYA DAH COVER- MERANTAU CARI PENGALAMAN.SO AWK JNGN PUTUS ASA REZEKI ADA DIMANA2 ASALKAN RAJIN USAHA. ADIOSSSSSS...