Saturday, October 09, 2004

ALHAMDULILLAH

Tepat jam 12 malam 9 Okt 2004 genaplah usia aku 24 tahun..Alhamdulillah syukur kepada ALLAH kerana memanjangkan usia aku dan melimpahkan rezeki kepada aku dan keluarga aku..Sekejap je dah 24 tahun..masa berlalu begitu pantas tanpa dapat ditangguh-tanguh..kalau kita alpa & leka pastinya kita ketinggalan.. Terkenang semasa aku di UUM 2 tahun lepas..kawan2 aku celebrate birthday aku kat cafe kolej MAS..siap buat suprise padahal SYED kawan baik aku dah bocorkan dulu..Memori indah bersama kalian mmg x dapat dilupa..EEDA, SYED, MUSHI, EMA, BABY,AKAK & roomate aku Epol www.chikaro.blogspot.com
Hmm, aku runsing dengan kerja...walaupun skrg ni aku dah keje cikgu tapi cuma kontrak..bila2 boleh kena tendang walaupun kita keje seikhlas mana pun datang cikgu baru..harapan la nak tinggal lama kat sekolah tu..GSTT aku memikirkan nasib guru2 sandaran yang dipakai khidmatnya bila takde cikgu tapi bila dah ada cikgu datang dibuang tanpa pembelaan..pengorbanan GSST tak leh dipandang rendah..kadang2 mereka lebih bermotivasi dari cikgu2 yang terlatih kononnya..itu yang buat aku kesal..anak bangsa tiada pembelaan andai tahap sesetengah guru masih kucar kacir.. Ya ALLAH bantulah mereka untuk memperbetulkan daya pemikiran...
Rasanya dah beratus2 resume aku hantar..tapi masih x ade jawapan..yang ada panggil interview jawatan yang aku rasa aku tak layak menjawatnya..Contohnya lecturer english..huyoo aku sendiri x pakar camana aku nak ajar..nanti macam si ketam mengajar anaknya berjalan lak..
kepada mereka2 yang wish thanks...adik aku yang sweet IZA HAFIZAH ..good luck untuk final exam ni..kepada geng2 yang lulus KPLI dan akan ditemuduga pun goodluck...esok ada kursus komputer kat sekolah..belajar power point..aku perlu mengajar 2 cikgu guna power point..boleh kot..ni aku nak study sket..esok takde la kelam kabut..wokey ..masih menantikan jawapan dari si dia..I ..hehehehe..WASALAM

4 comments:

zzd.ben said...

uih.. hepi besdei!!! selamat hari tue!!

eh.. ada adik rupenyer.. err..
abanggggkuuu..... hehe

Anonymous said...

hapi belated buzday, abg ariep..
sori arr..zu xdpt bls sms tuu..coz kt kong maaa..abg ariep tlg top up kn, $30..hehehe..
sape wanita tu?? cite arr..send PM ker..
ada tu jodoh, insyaAllah..

Anonymous said...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Moga Ramadhan kali ini paling bermakna dalam hidup kita, InsyaAllah...

-SAIFUL-

zzd.ben said...

selamat menyambut ramadhan yang dirindui... =)
izzud