Tuesday, December 21, 2004

Berhujung Minggu di KL

Selamat Pengantin Baru !



Assalamualaikum WBT...sihat ka? Alhamdulillah.. Apa nak tulis ek? Perjalanan ke KL? Hmm, boring nanti? tak? ye ke? Okler.. Ahad lepas aku bertolak dari JB ke Batu Pahat pukul 6.15 pagi..deruman enjin JGN 3022 memecah halwa telinga lebuhraya Skudai yang sememangnya masih lagi kosong...Dengan kelajuan 110kmj aku selamat tiba di BP umah nenek aku jam 7.40 pagi..jalan kosong..tu yang cepat lagipun jalanraya dari Air Hitam ke BP dah dijadikan 4 lorong so mengurangkan kesesakan..Terima kasih kepada Kerajaan yang peka terhadap keperluan rakyat..tapi kalau boleh pastikanlah projek tak tertangguh lagi ek..Aku ngan Azmi pi KL pagi ni dengan bas KKKL je..bas 8.30 tapi aku ngan Azmi dapat naiknya pukul 9pagi..tak kisahlah janji bas ada dan selesa..3 seats tu..luas sesuai ngan aku yang kiut ni..hahahaha...dalam perjalanan aku ngan Mie berborak zaman Matriks dulu..sempat gak aku hantar ucapan SMS ke Radio Best104 Sensasi Selatan..Opps..aku tak bagitau lagi kenapa aku gi kl? Sori lupa la..Majlis Perkahwinan rakan sekelas semasa aku matriks di PMUUM batch 98/99..AZIZAL n LILY SURIA..
Dalam perjalanan tak jauh dari tol Senawang, jalan jem..ada kemalangan rupanya..dahsyat gak..bayangkan besi penghadang jalan kat tengah tu boleh tembus masuk dalam kete proton saga...Mengucap panjang aku...kemalangan boleh berlaku dimana2 sahaja...dan dalam paper harini mengatakan pemandunya perempuan mati dengan leher hampir putus..(rujuk utusan Malaysia) So, jangan lah memandu dgn kelajuan yang tinggi kecualilah kereta korang memang power n berkualiti..setakat wira tu ok la bawak laju kalau kancil 110kmj tu kira ok lah..jangan lebey2..tapi bak kata pepatah Malang x Berbau kan...Pemandu F1 pun yang punya Expert leh mati masa racing ni kan pula orang kebanyakan...
Sampai KL pukul 12 suku..tunggu ZAIRI amik..Member la ni jadi Penolong Pengarah Biro Tatanegara di bawah Jab Perdana Menteri..huyooo..tapi dia ni memang berkelayakan untuk keje macam ni..aktif gilers masa kat UUM...tabik spring toiiiiiinggggg!!!!! Dari Pudu terus ke rumah Pengantin (LILY SURIA) di Taman Keramat...Pening aku jalan kat KL ni..berbelit2..Aku tak suka KL..!!! suasananya masyarakat disini buatkan aku rasa kurang selesa...sampai Taman Keramat, ngam jumpa kawan2 sekelas dulu AZMARINA ngan suami, Ct Zuhana yang semakin jelita..(tapi tetap maintain kelakar), Normah dengan tunang, Pokleh ngan mem dia, beberapa lagi geng2 Akaun..meriah..ZAmzarina pun ada!! wah ni sorang lagi makin cantik sey!!! tapi dengan tunang dia hehehehe!!! Lepas zohor pengantin lelaki Azizal sampai..muka gabra beb!! hehehe raja sehari ni dapat PTD sey!! tahniah..lepas makan salam bapak pengantin, Zairi pun kena jaga kursus BTN aku ngan Azmi chow balik BP semula..Epol la x mau datang..gurau pol..jgn marah..halmi pun aku x sempat jumpa..Sampai JB semula jam 9.30 malam..pergh..lepak giler...
ISNIN, duty...tapi macam x duty...pc penuh so nak siapkan sijil testimonial budak spm pun x sempat wat..so aku kuar mengular...hahahaha...!! balik dari mengular aku main pingpong lak...menyihatkan badan..balik umah pukul 1 setengah...terus main ngan NURUL AIMAN..next week dia nak pi ENGLAND dah...dah pandai merangkak..hehehehe..wokezz...aku rasa skill menulis aku merosot sejak dua menjak ni...mungkin kurang membaca kot..takleh jadi tahun depan kena ajar BM tingkatan 2(ajar bm ayat n ejaan berterabur..hehehehe) , Sejarah tingkatan 2 ngan Moral F2...Pastu ikut perancangan kena pegang kelas..nasib baik tingkatan 2..kalau form 1 parah tu banyak keje...hehehe...so improve yourself Arief!! wokey geng2..sok kelija...WASSALAM...

1 comment:

Anonymous said...

Mai KL Tak Habaq!
Sampai Hati!!!
:-)

-saiful-
www.saifulazrul.cjb.net