Sunday, February 05, 2006

SOFTWARE INTERNET EXPLORER X LEH RUN LA

Assalamualaikum WBT..lama tak mengarang ni..geng2 sihat ke? Alhamdulillah..Seminggu bercuti tahun baru cina dengan MAAL HIJRAH memberikan ruang untuk berehat dari pelbagai keje, pendek kata berehat abis..hahahaha...Red Box..Games keje2 mengabiskan sen pulak aku wat..entahlah sekarang ni dalam dilema sebab dapat tawaran keje lain...sekolah sekrang ni bukan tak best..tapi aku kurang motivasi kerana suasana persekitaran sekolah tu membuatkan aku cepat boring...entah...aku bukan anti perkauman..aku bukan pemalas..tapi terus terang aku lebih suka mengajar budak2 yang datangnya dari latar belakang yang tidak terlalu KAYA...kadang2 aku tensen gak ngan budak2 ni..nak tegur dia wat tak tau..tau la mak ayah dia kaya kan...tak suka complain aje..anak kena marah complain...Arrggghhh...nanti aku kaya aku tetap hantar anak aku sekolah goverment...hehehehe..
Aku nak bercerita sket tentang sesorang yang ISTIMEWA bagi aku selepas Family aku..aku ada adik angkat merangkap tut...hahahaha kasik suspen kat dia kalau dia baca...Aku kenal ngan "I" bukan nama sebenar ni dekat 2 tahun lebih..dia seorang pelajar yang baik, sopan berbudi bahasa..kadang2 aku suka lihat dia marah..nampak macam orang dewasa lak..hehehe..adik angkat aku ni dah form 4..dah gadis sunti dah..kadang2 aku anggap dia macam adik aku sendiri..aku risau kan dia..maklumlah takde adik perempuan kan..kadang2 malam2 bila aku call dia dia macam dah dewasa..hmm, lain plak rasanya..macam dah terjatuh cinta lak..(macam lagu ADAM-jatuh) hahah..entahlah...korang mesti pelik kan..hahaha..dia request suruh masukkan pasal dia sket dalam blog ni..so aku letak la sket perangai2 yang patut dia ubah bagi memantapkan sahsiah dia..pertama,jangan cepat berputus asa dan kecewa secara mendadak..cuba alihkan kegagalan ke arah yang positif..dua, jangan mudah percaya pada lelaki..(tambah2 kat tempat dia tinggal dah ada kes bunuh dan rogol) aku cukup2 risau kat dia...kalau boleh aku nak aje mengajar balik kat sek lama..senang sket aku nak jaga dia..hahahaha...spy2 aku kat sek yang spy adik angkat aku ni pulak dah melanjutkan aktiviti peng spy an kat sek teknik..lagi la wat aku risau...hmm,entahlah..aku harap sangat dia selamat..hmm,korang pun geng2 aku yang mana pompuan tu berwaspada lah...hehehehe...
Aku ada keje sket..nanti update lagik..sapa2 nak tinggalkan pendapat mana satu keje aku nak pilih silakan..aku sekrang dalam dilema nak keje Management Trainee kat sebuah company 24 jam or teruskan arena perguruan swasta ni...ok segala pandangan anda diucapkan jutaan penghargaan...WASSALAM

3 comments:

meera said...

amboiiiiiiiii arip pun dah main-main cinta gak ke???

alahhhh lemau arrrrrrrrr...

ni musim org bercinta ke???

EPOL said...

hahaha...aripe...yg Management trainee tuh mcner bentuk kerjanya???/

bean_beh said...

hoho..spamm..spamm..ampehss. hawauyu ariep?? aku alhamdulillah..cam besa. dilema keje eh? aku pong sama. esok ada interbiu mgmt trainee gak kt uptown. lusa interbiu psm kat hukm..sama tpt ngan ustaz saiful la kot. ko nyer mgmt trainee tu kat mana? citer la background company sket..