Thursday, September 23, 2004

STADIUM JCORP

STADIUM JCORP PASIR GUDANG....lama sebenarnya aku tak saksikan perlawanan bolasepak tempatan di stadium..walaupun satu ketika dulu akulah kaki ke stadium setiap kali JOHOR beraksi..semuanya tinggal kenangan..dulu masa sekolah darah panas...fanatik sungguh sokong JOHOR...siap gunting gambar pemain buat buku skrap lagi..terutama ketika JOHOR menang PIALA MALAYSIA & LIGA 1991..pergh kepuasannya memang best..pastu 1992 saya minat KEDAH...zaman2 faridzuan che hamid,radhi mat din, olumbumi adigun,trebor szaban,feriza dll..memang rancak perjalanan bolasepak negara masa tu...tapi makin suram kini..aku pun malas nak ulas..buat penat je kalau nak bagi ulasan...main macam tu gak..bila la nak masuk PIALA DUNIA ntah aku pun tak leh nak ramal...doakan aje supaya atitud player2 yang ada la ni berubah...jangan ego..bodoh sombong dan banyak lagi perkara negatif dikikis...baru leh maju...bersaing di zaman globalisasi ni...bertolak kul 8mlm..amik faiz ngan member dia suhaimi kat tmn kemas n then ke umah najib di Kangkar Tebrau..ingat nak sampai sebelum pukul 8.45 tapi jem sangkut setengah jam...pergh..sampai2 dah nak abis second half..sebenarnya tak minat nak pi nengok tapi ada seorang pelajar (perempuan) dah lama ajak pi nengok JOHOR FC main...berapa kali ntah..sebab ayah dia keje di bahagian pengurusan JOHOR FC...lagipun dia tahu kitaorang minat bola..siap offer nak letakkan nama untuk tendangan penalti semasa waktu rehat...baik sungguh dia ni...pas masuk pun dia kasik free 2..
1-0 JOHOR FC tewas..ulasan lanjut boleh lihat suratkhabar harini ek..sekolah macam biasalah..dengan kaki yang sakit aku main gak bola pagi tadi ngan budak2...hmm,tak bleh lari sey!! sakitnya!! bengkak balik...tu la rajin sangat nak main...dah petang terencut2 semula..takleh diri lelama...nak bawak kete seksa ooo..masa nak tekan clucth...masa tu la rasa nak tukar kete auto...kat sekolah pelik lah...ada je budak tanya aku dah tunang ke blum..dah berpunya ke blum..jenuh aku jawab..ada kata akak krim salam la...apa2lah murid-murid janji hangpa gembira n nak study sungguh...skrg ni aku dah tetapkan long term vision to all my form one student..target A in History...for the first time, aku suruh mereka tulis SKOR A SEJARAH PMR 2006!! besar...hmm,harap bila dibaca hari2 akan timbulkan kesedaran di hati mereka...oklah aku nak tido ni,ngantuk...esok nak pi bank bayar duit kete,tepon,astro & streamxy..banyaknya hutang...itu lum ptptn tu...ok
WASSALAM....
KECEMERLANGAN BERMULA DARI DIRI SENDIRI...

2 comments:

zzd.ben said...

takpe.. tu maknenye budak2 tu
prihatin ngan awak.. siap offer akak lagi tu..
camner laa agaknyer rupe cikgu kite sorang ni ek.. laku gile sehh... hehehhh =)

Anonymous said...

Thanks kat Johor yang pinjamkan Khairun Ismail. Memang superb permainan dia. Kedah dah pun layak ke suku akhir Piala Malaysia 2004.

Boleh tak kalau Kedah ambik dia terus? Hehehe...

Saiful