Saturday, April 26, 2008

Menanti Sebuah Jawapan!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..Sihat? Kehidupan sebagai pelatih di IPG bermula kembali setelah 14 minggu. Hmm, gembira dapat belajar semula..tak payah pikir nak wat RPH & ABM wat sementara waktu..fokus on study coz tak sampai one month lagi ada final exam.. Major aku ada 3 paper kena duduki.. Ilmu Pendidikan dengan subjek pemulihan..get ready..pastu since masuk IPG semula banyak seminar n kursus kena attend..Kursus integriti n nextweek ni ada kursus berkenaan Dadah..
Hati aku since last week memang tak tenteram..apa yang aku duga sememang ada sedikit kebenaran..Sukar nak memenangi hati wanita..Masa jadi sandaran..dan aku takkan berhenti berharap..Insya ALLAH.. Kepada kawan2 ku yang rapat dengan ku dan tahu masalah aku..terima kasih..lontaran kata2 nasihat aku akan jadikan rantaian azimat semangat yang tak kuat ini..Sesungguhnya bukan senang nak tahan kecelaruan di fikiran..namun apa yang aku pelajari kini sememangnya 1 perkara indah yang adakalanya aku sendiri tak tahu kenapa benda-benda mcm ni selalu tidak menyebelahi ku..Tipulah aku tak rasa apa2 selepas melafazkan kata2 tersebut..aku buang segala ketidakpastian namun ianya menjelma kembali..kuat penangan kali ini..seminggu ni, aku bertahan dengan keyakinan ayat2MU yang bersirat sejuta hikmah..seminggu ni aku jejaki cintaku padaMU..dan setiap malam dikala mimpi sedih tu hadir aku lindungi dengan doa2 kepadaMU agar diriku dilindungiMU dari perkara2 yang membawa musibah..INSYA ALLAH..WASSALAM..
Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu
Seiring jejak kakiku bergetar
Aku tlah terpaku oleh cintamu
Menelusup hariku dengan harapan
Namun kau masih terdiam membisu
Sepenuhnya aku...ingin memelukmu
Mendekap penuh harapan...tuk mencintaimu
Setulusnya aku...akan terus menunggu
Menanti sebuah jawaban tuk memilikimu
Betapa pilunya rindu menusuk jiwaku
Semoga kau tau isi hatiku...
Dan seiring waktu yang terus berputar
Aku masih terhanyut dalam mimpiku
Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu

2 comments:

Anonymous said...

Ariep, dah tukaq no telefon ka?

Dua kali saya pi Johor contact Ariep tapi tak dapat...

- Saiful @ Cekgu -

nen said...

rip..heheh nape xupdate blog ni?up up away ler..hee bangkit! bangkit! ;)