Thursday, July 10, 2008

Jelajah Hatimu


Kak Hanes (guru pembimbing yang amat baik dan aku anggap dah macam akak sendiri tau....bodek la tu..hahaha..jgn marah ek akak..tau akak baca blog ni..& Pae- semasa hari terakhir praktikal di SK ST Pa*l, Seremban

Nen ni orang tengah bagi explanation dia duk berposing ek..wakaka..




Selangkah berpaling sunyi menyendiri,
Kusut fikiran kemaruk hatinya,
Panorama indah bertukar kelam,
Jiwanya lara sepi tercipta,
Masih melangkah mencari arah,
Kiri dan Kanan tiada ketahuan,
Derap tapak dihayun perlahan,
Masihkah setia di hujung sana?...

Menunggu daku akan jawapan,
Bisa merungkai seribu soalan,
Ingin aku jelajah hatimu,
Ingin aku menjagamu selalu,
Ingin setiaku janjikan buat kamu,
Bisa aku jadi gantinya,
Temani kamu waktu sunyi,
Dampingi kamu di kala sepi,
Berbicara bahasa cinta
Bicara kalimah indah,
Bicara warkah terindah,
Bicara lah hatiku walaupun anganan semata.....

Dirimu dimana aku tak pasti,
Menongkah arus panahan mentari,
Izinkan aku bersama menari,
Lagu Kasih Cinta Terpatri,
Izinkan aku Jelajah Hatimu,
Melaungkan ayat keramat,
Izinkan aku bersama kamu,
Bisa padam mimpi palsuku...

Adakah puisi ini dongengan semata,
Menghibur hati yang tahu jawabnya,
Adakah mampuku Jelajah Hatimu,
Kerna mereka bilang,
Cinta Pertama Hanya Kenangan Terindah,
Kerna mereka bilang,
Cinta Kedua pasti hadir,
Tatkala hati bingung kedukaan,

Adakah puisi ini dongengan semata,
Menghibur hati yang tahu jawabnya,
Adakah mampuku Jelajah Hatimu,
Kerna Aku Yakin Akan Anganku,
Cinta Pertama Bergema Gempita,
Kerna Aku Yakin Akan Anganku,
Cinta Kedua pasti Bahagia,
Dan pastiku setia dengan kamu,
Berikan Ruang dan peluang,
Agar aku bisa Jelajah Hatimu...






6 comments:

nen said...

dah namanya pun nen..heheh
alert ngn lensa² kamera ni..hohohohohoh..aku tahu nape pix ni..muhahahah ;P

khaizha98 said...

pix mana nen? yang bawah ke yang atas..eheh..opss

nen said...

akak,
opsss...pecah dh rasieee..
atas lerr...
muhahahha ;P

MoQuE said...

korang sungguh bijak laksana sang kancil..wakaka..

Aku Dan Najwa said...

emm mate semakin jiwang hang ni ..
emm tahap ni dah mengalahkan aku ni hehe...teruskan berkarya mate..
hanya jiwa yang bercelaru sahaja dapat mengahasilkan karya yang best
emm begitulah aku rasa

MoQuE said...

mana ada kalahlan ko mate..
ko sumber inspirasi aku mate..
hehehe...