Thursday, October 21, 2004

RUBIAH & FIEZAH

Assalamualaikum..Ni Hao Ma? Wo ye hen hao! apa khabaq geng2 sekalian..penatnya ..aku baru balik dari sekolah main ping pong ngan Faiz, Najib, Suhaimi, Amin n Pak Majid..hahaha aku makin terer lak..kegilaan terbaru kami..dulu main game red alert kat cc..pastu war craft..pastu main bowling..then..memanah..latest futsal..hehehe penuh ngan xtvt..semua aku suka sebab semua permainan ni kuarkan peluh..sampai mak aku pun bising asyik balik lambat je rumah..itu x masuk setiap minggu mesti gi menonton wayang..( bulan puasa ni kurang kot)...sampaikan sorang cikgu baru kat sekolah aku pelik kenapa orang GEMUK macam aku ni aktif giler sukan..bukan apa kan bagus ada geng yang sama2 minat senang aku nak exercise..hahaha..untuk jaga kesihatan beb..orang yang obesiti cam aku ni kalau x senam bertambah2 lah keobesitiaannya..ni pun aku dah maintain 4 tahun berat badan yang sama...
Harini macam biasa lah gi sekolah kul 12..harini kena jaga kelas peralihan..salah satu kelas yang aku menyampah nak masuk...salah satunya sebab budak2 kelas ni semua x faham bahasa melayu langsung dan bising gile..nasib baik harini x ramai yang datang sebab kelas ni dah abis exam..biasalah jenis pelajar yang x nak belajar lps exam je ponteng sekolah sesuka hati mak bapak diorang, pastu nanti masuk paper komplen anak ponteng sekolah sebab cikgu x gheti mengajar...guru garang sangatlah..apa lah..aku nak je menjawab dalam forum utusan tu semalam...penulis budak sekolah yang baget leh score 10 A spm tentang gurunya yang psiko dia ...lemah sungguh mentaliti budak tu..setakat kena herdik ngan gurunya sebab markah turun pun nak tulis dalam paper..setakat guru lontar buku pun nak mengadu...pergh..ini ke contoh pelajar terbaik dari sekolah yang terbaik di Malaysia...
Aku dulu belajar kat SMTJB ..antara sekolah teknik cemerlang dalam Malaysia..x pernah lulus ADD MATH..sampai cikgu aku humban buku..denda aku depan kelas..marah..herdik..sampai WARNING aku dia tak nak nengok muka aku kalau spm aku gagal..aku tak pun rasa emosi aku kacau..x rasa pulak humbanan buku duit mak ayah aku tu satu penghinaan mental..yang aku rasa satu tanggungjawab seorang guru yang nak jadikan aku pelajar yang cemerlang..pelajar yang berpengetahuan...pelajar yang berdikari...sedikit atau tidak sekelumit pun dendam timbul sebab aku sentiasa berfikiran positif..cikgu aku buat camni sebab silap dan kelemahan aku..kalau dia x buat camni mungkin sekrang ni aku tak genggam IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN PERNIAGAAN ANTARABANGSA DENGAN KEPUJIAN..
Harini Fiezah best friend aku masa kat UUM call..hehehe rindu gile kat dia..dengar suara dia buatkan aku hilang segala masalah tentang perasaan dan soal yang bermain di hati..dia ni je kawan pompuan aku yang paling2 sangat2 rapat ngan aku..aku kagum ngan dia..ketabahan dia buatkan aku pernah simpan perasaan kat dia tapi dia dah berpunya..pada aku dia adalah seorang kawan yang sempurna..aku pernah dating ngan dia masa kat UUM berjam2..bincang masalah dia..masalah aku..pi umah nenek dia..hadir masa dia konvo..hmm,rindu kenangan masa belajar...kuar jejalan ngan dia..setiap kali berada disamping dia aku rasa selesa..aman..begitu gak ngan dia..(dia pernah cakap ngan aku..sebab tu aku tau)hehehehe!!!
Rubiah...sorang lagi kawan aku masa kat teknik..pastu sama2 sambung kat UUM..dulu dia ni garang..tapi sweet..dulu mmg aku x berani tegur dia..takut kena marah..hahahaha..lagipun dia ni pandai pelajar harapan sekolah tu..kalau exam top 10..aku top 5 tau tapi dari bawah la..hahahaha...sejak abis study aku rajin sms dia..jangan salah anggap dia pun dah berpunya..syabas lelaki yang berjaya merebut hatinya..bukan senang dia ni nak terima kehadiran lelaki..aku pernah cuba gak..tu yang tau tu...hehehe takde lah gurau je..dia pun cikgu lepas abis study dia amik KPLI la ni mengajar kat ULU TIRAM..dia banyak bagi nasihat kat aku..
Semalam..aku gi Bazar Ramadhan kat KG PASIR ngan FAIZ..tukaq angin..sini susah nak parking ..sama je situasinya macam kat BBU..tapi kali ni setiap langkah aku mesti ada pelajar2 sekolah menegur..eh..cikgu Ariep..Cikgu Faiz..hehehe abis semua orang pandang...malu aku..buat dek je...cikgu belanja la..cikgu watpe kat sini..? jenuh nak jawab..aku tersenyum aje..Majoriti pelajar SDARY tinggal kat KG PASIR..satu kelebihan kami guru GSTT ialah pelajar dari tingkatan 1-5 mesra dengan kami..itu membuatkan mereka ringan tulang membantu kalau kami perlukan bantuan mereka..mana tak nye..main bola sama2..semua xtvt wajib ada muka GSTT kat sekolah tu..hahahaha!! entahlah kadang2 x wajar kerah tenaga GSTT sahaja..sedangkan ramai tenaga pengajar yang lebih layak dikerah...contohnya masa SOFTBALL MSSD buat kat sekolah aku..aku,faiz,najib ngan suhaimi wat 2 gelanggang softball dari pagi sampai petang berempat aje...hitam muka aku..cikgu2 lain wat dek je..tinggalkan kelas..hmm, entahlah dimanakah keadilannya..tapi masing2 antara kami memang minat nak jadi guru so x jadi masalah...
oklah nak tido la..penat n ngantok yang amat..selamat berpuasa hari ke 7..WASSALAM

5 comments:

zzd.ben said...

hek elleh... kerek banget budak yang tulih kat utusan tue..
yg utusan tu pun satu.. takkan la editor tu tak raser yg budak tu mengade2..
saye dulu siap kena marah depan semua cikgu kat bilik guru.. malu mmg tak hengat...
tapi last2 ok per. result mantappp gak..
ekekek..

Anonymous said...

Askm Arip...

Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah hendaknya...

What can I say is Well done and keep up ur good work. Niatkan apa yang dibuat hanyalah sebagai ibadah kepada Allah...

This is the first time i read ur blog. For its good.

Pesanan Abang ialah jangan menoleh kebelakang lagi sekiranya jalan di hadapan sudah cukup jelas untuk direntas. Pecut ke hadapan. Kalau nak, mintak tolong JGN tue...

Knowing me or not?
KBJ9478

LiTTLeWisDoM said...

heheheh...mantap sey lu punya karangan peribadi...Gua doakan lu capai apa yg lu nak kan...insyaALLAH....kuatkan ibadat ja...(aku dah makin slow nih)..

Anonymous said...

Ariep... Pecah rahsia... Hehehe...

-Saiful-
www.saifulazrul.cjb.net

zzd.ben said...

76 jalan meranti 13
tmn meranti
72100 bahau
new zealand

izzud =)