Wednesday, September 10, 2008

Berhenti Mengharap!!




Sekolahku Cantik Tak?





Assalamualaikum WBT & Salam Perpaduan,



Minggu ke 6, aku di bumi Kapit ini..Pengalaman yang baru dan pasti tak ramai yang dapat merasainya..hehehe..bumi kapit ni sungguh permai dan tenang..jauh dari kemajuan pesat..walaupun tak berapa maju, namun tidak ketinggalan dalam arus pembangunan..Cuma tiada jalan raya yang menghubungkan perjalanan darat ke bahagian ini... Semuanya menggunakan kemudahan pengangkutan sungai..so, harga barang2 memang ada sket mahal la..

Bukit Menghijau..Nak tanam huma tu..



Aku skrg masih menanti gaji..simpanan pun macam dah susut je ni..PPG bagitau gaji insya ALLAH masuk akhir bulan ni..harap2 dapatlah..huhuhu..ialahkan dah menumpang rumah ustaz lama dah ni..sewa enggak bayar lagi..walaupun dia ckp takpe duduk dulu, nanti gaji bayarlah duit elektrik n air, hati tetap tak senangkan..orang berbudi kita berbahasa..tak gitu..hehehe




Hijaunya Pemandangan..


Ada kawan kata, penulisan ku yang lepas tiada"SEMANGAT"..selama ni aku tulis dengan penuh semangat ke? hehehe..maybe aku kat sini masih mencari sesuatu yang aku tidak tahu kemana menghilang..masih mencari..insya ALLAH..sedikit masa ni aku akan perbaiki sesuatu itu untuk kembalikan kegemilangan semangatku ini..aku akan segera menyesuaikan diri agar tidak terlalu bergantung kepada 1 jenis situasi semata-mata..doakan aku ye..

Puasa kat sini ok..ada bazar ramadhan walaupun kecil saje..boleh la beli kuih muih dan lauk pauk..walaupun tidak menepati citarasa aku, kira bolehlah cuba2..kalau sahur, aku goreng nasi je..makan reramai dgn housemate aku..huhuhu..orang bujang masak la kan..

Perkampungan baru yang sedang dibuka..sekolahku hujung jalan..tepi hutan..

ok, nanti aku update lagi..ada kerja nak settlekan..salam ramadhan semua..






p/s: masih tiada jawabnya...




9 comments:

nen said...

bro,
best skolah ko bro..kalah sekolah aku..pehhhh
ni bukan skm ni..
aku je skm..heheh

Anonymous said...

skolah lebih murid ni sis..
huhuhu..

AJ

nen said...

lebeh murid brape bro?

Ielaz said...

salam rip..puasa tak?hahhahaahahah
jauh ko tercampak beb.... law ar skolah ko..tenang jek.... memang menepati jiwa aku lah tempat mcm ni..ada bukit bukau..wa...tottemo kawaii...

AJ Style's said...

Nen,
ada 700 lebih murid..student pml aku aje dkt 48 orang..
rabak suara aku bulan2 pose ni..
wakakaka..tp takpe dorang ni la penyeri aku kat sini..

Iela,
ko balik raya ke tak?huhuhu.. kalau balik raya bawa la balik kuih dorayaki yang doraemon makan tu..wakakaka

Ielaz said...

weh aku raya sini beb... kuih dorayaki? ngah3....
bukan sedap pun...

Anonymous said...

ariep,
ko ape kaba?
bestla sekolah ko..aman damai,tenang jiwa weh..
ko jgn frust sgt,awek cun rmai kt Kapit tu..
sronok je dengar diorang plan nk g brunei tu..
weh, klu aku g kk, bleh x kite jumpe rmai2 kt sna?

WAN (ACS)

AJ Style's said...

iela,
knp la ko raya kat negara ultramen tu..bukannya ultramen tu pandai masak rendang..wakakakaka..


wan,
ko nak gi kk bila tu beb..kitaorang ada rancang nak gi kk juga tapi bukan thn ni la..nak panjat gunung kinabalu..ada brani ke? huhuhu..

aku tak frust dah, hehe ko ni macam tak kenal aku je wan..hhuhuhu

Anonymous said...

ariep,
aku nk tnye ko la..wanKU pkai printer jenama ape? sbb masa praktkum die penah print atas kad manila... so aku igt nk beli yg sama brand mcm die pkai..bleh print ats kad manila...printer lain aku xtau nk wat camne?
ko agak2 ade x jual lg printer yg die pkai 2?

WAN (ACS)